Fyll inte LIVET med dagar, fyll dagarna med LIV

Adress:

Stationsgränd 16, Plan 5, Folkets Hus,184 50 Åkersberga

Näringsmedicin

Näringsmedicin verkar för en sund livsstil och sund kosthållning. En näringsterapeut eller näringsmedicinare som tillämpar näringsmedicin ger råd om vilken typ av kosthållning och vilket tillskottsprogram som bäst kan hjälpa personen i fråga.

Som komplement används hälsobefrämjande kosttillskott oftast i högre och mer verksamma doser än dagligt referensintag (RDI). Den rekommenderade dagliga dosen (RDI) ligger på en nivå för att undvika bristsjukdomar.
Ibland är det nödvändigt att jobba med högre doser så kallade terapeutiska doser (TDI). Dessa ligger långt över RDI. Ett exempel är C-vitamin som är en stark antioxidant för kroppen som förbrukas hela tiden och som vi inte tillverkar själva. Många intar en eller två doseringar 1 000 mg C-vitamin dagligen för att må bättre. RDI ligger på 60 mg för att undvika bristsjukdomar.

Näringsmedicin ingår i en normal behandlingsplan inom funktionsmedicinen där vi betonar kost- och livsstilsförbättringar som grundläggande för ett bättre hälsotillstånd.