Var rädd om ditt hjärta!

Selen
Selen är en mineral, en viktig antioxidant, som stärker hjärtats och andra musklers funktioner. Selen finns i alla kroppsvävnader förutom i fettvävnad. Hälften av selenet i kroppen finns i levern och förstärker bland annat effekterna av en annan viktig antioxidant – vitamin E. Vi har ofta brist på Selen då våra jordar är selenfattiga. Selenrika livsmedel är framför allt smör, njure och paranötter.

Q10
Coenzym Q10 finns i all kroppsvävnad men är främst koncentrerad i hjärta, lever och immunförsvar. Precis som vitaminer agerar Q10 som en katalysator i kemiska processer för att skapa energi till kroppen. För att bilda Q10 behöver vi vissa aminosyror (tyrosin, fenylalanin) samt vitaminerna E, B1, B6 och folsyra. Q10 har antioxidativa egenskaper och motverkar oxidativ stress bland annat i mitokondrierna där energiproduktionen sker. Vi producerar själva Q10 i kroppen men produktionen avtar med åldern.

Läs mer om KiSel10-studien:

http://kurera.se/selen-och-q10-varldens-basta-hjartmedicin/

Liknande inlägg

När livet vänder

Fredagen den 11 juni går jag hem från mitt arbete som VD på en säljbyrå. Jag hade känt mig trött och hängig

Min VISION för 2019

 Mitt första blogginlägg för det nya året handlar om min VISION. En VISION om vad jag vill genomföra och åstadkomma under 2019,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev